Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινκ (BlackRock): Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα πιο επικίνδυνες από την ακριβή βενζίνη

Η άνοδος των τιμών στα τρόφιμα έχει σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις, προειδοποίησε ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο.

Φινκ (BlackRock): Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα πιο επικίνδυνες από την ακριβή βενζίνη

Οι δραματικές αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου και των μεταλλευμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αποσπάσει την προσοχή των επενδυτών από τον μακροπρόθεσμο και πιο επικίνδυνο αντίκτυπο του πληθωρισμού στα τρόφιμα, προειδοποίησε ο ιδρυτής της BlackRock, Λάρι Φινκ. 

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν μιλάμε αρκετά για τα τρόφιμα» δήλωσε στους Financial Times. «Δεν πρόκειται απλά για μια ανησυχία σχετικά με τον πληθωρισμό. Υπάρχουν επίσης και γεωπολιτικές ανησυχίες που σχετίζονται με αυτό» πρόσθεσε.

«Μιλάμε πολύ για τις τιμές της βενζίνης γιατί αυτό είναι που επηρεάζει τους Αμερικανούς αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα τρόφιμα» τόνισε ο Φινκ.

«Η καταστροφή αρόσμης γης στην Ουκρανία είναι τρομακτική. Το κόστος των λιπασμάτων έχει αυξηθεί διεθνώς 100% και αυτό το επιπρόσθετο κόστος μειώνει την ποσότητα λιπάσματος που χρησιμοποιείται στην αγροτική παραγωγή. Αυτό πλήττει την ποιότητα των σοδειών διεθνώς» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v