Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σι σε Μπάιντεν: Oποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται

Οι ΗΠΑ πρέπει να ενστερνιστούν την αρχή της μιας Κίνας και να ενεργούν σύμφωνα με όσα λένε, τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Tζο Μπάιντεν. Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνομιλία.

Σι σε Μπάιντεν: Oποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε στον Κινέζο ομόλογό του ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας επίσημης διακήρυξης ανεξαρτησίας από την Ταϊβάν.

Ο Κινέζος πρόεδρος διαμήνυσε από την πλευρά του στον Μπάιντεν ότι η Κίνα είναι απολύτως αντίθετη στην ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν και στην παρέμβαση ξένων δυνάμεων.

«Όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται» προειδοποίησε ο Σι τον Μπάιντεν για το ζήτημα της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος είπε ακόμα στον Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ενστερνιστούν την αρχή της μιας Κίνας και να ενεργούν σύμφωνα με όσα λένε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου δεν χαρακτήρισε τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών εποικοδομητική, έναν όρο που είχε χρησιμοποιήσει για τις προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντρών. 

H τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v