Μικρή αύξηση της παραγωγής αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+ για τον Σεπτέμβριο

Η συμμαχία των 23 εθνών θα μοιράσει την αύξηση αναλογικά μεταξύ των μελών. Το μέγεθος της αύξησης είναι σημαντικά μικρότερο από προηγούμενους μήνες.

Μικρή αύξηση της παραγωγής αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+ για τον Σεπτέμβριο

Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε σε αύξηση της παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα για τον Σεπτέμβριο, δίνοντας μια μικρή ανάσα επιπλέον προμηθειών με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι τους τελευταίους μήνες.

Οι υπουργοί ενέκριναν την πρόταση σε τηλεδιάσκεψη δήλωσαν στο Bloomberg πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας. Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το καρτέλ είχε δεσμευτεί να προσθέσει περισσότερα από 600.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά.

Η συμμαχία των 23 εθνών θα μοιράσει την αύξηση αναλογικά μεταξύ των μελών. Τους τελευταίους μήνες, με μόνο τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή, μόνο ένα κλάσμα των αυξήσεων που υποσχέθηκε ο όμιλος έφτασε στις παγκόσμιες αγορές.

Η συμφωνία είναι μια ένδειξη ότι το Ριάντ και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε μια πορεία προς συμφιλίωση, μετά από την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,8%, στα $96 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1,3% ή $1,35, βρίσκεται στα 101,89 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v