Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρότερη η «ζημιά» για τα made in Germany βιομηχανικά προϊόντα

Οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα υποχώρησαν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές είχαν προβλέψει πτώση 0,8%.

Μικρότερη η «ζημιά» για τα made in Germany βιομηχανικά προϊόντα

Μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση σε μηνιαία βάση σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα μειώθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι αναλυτές είχαν προβλέψει πτώση 0,8% τον Ιούνιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας που κατηφόρισαν, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και οι διαταραχές της παγκόσμιας προσφοράς συνέχισαν να επιβαρύνουν τις προοπτικές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν επίσης τον Μάιο, κατά 0,2%, μια καθοδική αναθεώρηση αφού αρχικά είχε αναφερθεί ανάπτυξη 0,1% εκείνο τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v