Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Ο Ελον Μασκ βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει το deal

Αφού το κοινωνικό δίκτυο μήνυσε τον Μασκ τον περασμένο μήνα για να τον αναγκάσει να εφαρμόσει τη συμφωνία, εκείνος κατέθεσε ανταγωγή την περασμένη εβδομάδα. Στόχος του να μην εφαρμοστεί η συμφωνία των $44 δισ.

Twitter: Ο Ελον Μασκ βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει το deal

Το Twitter κατηγόρησε τον Έλον Μασκ ότι δημιούργησε μια «νέα σειρά δικαιολογιών» για να αποφύγει την τήρηση της συμφωνίας ύψους 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατα υποβληθείσες αντιρρήσεις του «αβάσιμες και αντίθετες με την πραγματικότητα».

Οπως θυμίζουν οι Financial Times, αφού το Twitter μήνυσε τον Μασκ τον περασμένο μήνα για να τον αναγκάσει να εφαρμόσει τη συμφωνία, ο Μασκ κατέθεσε ανταγωγή την περασμένη εβδομάδα προσπαθώντας να εμποδίσει την προσπάθεια της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης. 

Το Twitter έδωσε στη δημοσιότητα τα αντεπιχειρήματα του διευθύνοντος συμβούλου Tesla την Πέμπτη σε ένα δικαστικό αρχείο που κοινοποιήθηκε από τον Bret Taylor, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην αντεπίθεσή του, ο Μασκ ισχυρίστηκε και πάλι ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και των bots στην πλατφόρμα του. Η ανάλυση του δισεκατομμυριούχου υπολόγισε ότι ο αριθμός των λογαριασμών bot είναι τουλάχιστον το 10% όλων των χρηστών. Το Twitter είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι τα bots αποτελούν λιγότερο από το 5% των λογαριασμών.

Η κατάθεση δικαστικών εγγράφων από την Twitter είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μία υπόθεση που εξελίσσεται σε μία πολύ σοβαρή δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο και του κοινωνικού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v