Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές της Tesla αξίας $7 δισ. ξεφόρτωσε ο Ελον Μασκ

Ηθελε να αποφύγει ένα sell off της τελευταίας στιγμής των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει στο ντιλ εξαγοράς του Twitter, όπως δήλωσε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

Μετοχές της Tesla αξίας $7 δισ. ξεφόρτωσε ο Ελον Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ πούλησε περίπου 7,92 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, που ανέρχονται περίπου σε 6,89 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αποκαλύφθηκε σε έγραφα της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Τα έγγραφα, που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Tesla, έδειξαν ότι η πρώτη συναλλαγή έγινε την περασμένη Παρασκευή, 5 Αυγούστου, ενώ η τελευταία έχει ημερομηνία 9 Αυγούστου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών από τον Ελον Μασκ, ο οποίος είπε ότι ήθελε να αποφύγει ένα sell off της τελευταίας στιγμής των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει στο ντιλ εξαγοράς του Twitter.

Ερωτηθείς από τους followers του εάν τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla και αν θα αγόραζε ξανά τις μετοχές σε περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία, ο Μασκ απάντησε: «Ναι».

«Σίγουρα δείχνει ότι κάνει ρευστοποιεί για το Twitter», δήλωσε ο Charu Chanana, υπεύθυνος στρατηγικής της Saxo Capital Markets στη Σιγκαπούρη.

Αυτή τη στιγμή ο Μασκ βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του Twitter, αν και οι δυο πλευρές είναι σε διαμάχη για «ψευδείς και παραπλανητικούς» λογαριασμούς χρηστών.

Νωρίτερα, ο Μασκ κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal σε μια «δημόσια συζήτηση» για να συζητήσουν το πρόβλημα των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v