Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισαν 8,6% τα λειτουργικά κέρδη της Honda

Η έλλειψη ημιαγωγών και το lockdown στη Σαγκάη που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 ήταν από τις κύριες αιτίες για τη μείωση κάποιων οικονομικών στοιχείων της το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023.

Κατηφόρισαν 8,6% τα λειτουργικά κέρδη της Honda

Η Honda Motor ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 αυξήθηκαν κατά 6,9% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 3,829 δισ. γεν ή περίπου 28,359 δισ. δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8,6% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 222,2 δισ. γεν ή περίπου 1,645 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) υποχώρησαν κατά 32,31% ετησίως, φτάνοντας στα ¥87,23  ανά μετοχή ή περίπου $ 0,64 ανά μετοχή.

Η Honda ανέφερε την έλλειψη ημιαγωγών και το lockdown στη Σαγκάη που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 για τη μείωση ορισμένων από τα στοιχεία της. Σημείωσε επίσης ότι οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους «παραμένουν αβέβαιες κυρίως λόγω των επιπτώσεων από την έλλειψη προσφοράς ημιαγωγών και τον πληθωρισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v