Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν οι συνδρομητές της Disney+ ανεβαίνουν και οι τιμές

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη στην τελευταία τριμηνιαία μέτρηση, με στήριξη και από τα θεματικά πάρκα της. Μειώνει ωστόσο τον στόχο για το πόσους συνδρομητές θα έχει μέχρι τα τέλη του 2024.

Αυξήθηκαν οι συνδρομητές της Disney+ ανεβαίνουν και οι τιμές

Για πρώτη φορά η Disney ξεπέρασε σε αριθμό συνδρομητών διεθνώς το Netflix, με 221,1 εκατομμύρια συνδρομητές των υπηρεσιών streaming Disney+, Hulu και ESPN+ στα τέλη Ιουνίο, έναντι 220,7 εκατομμυρίων συνδρομητών του Netflix.

H Walt Disney Company ανέφερε ότι οι συνολικές συνδρομές της Disney+ αυξήθηκαν στα 152,1 εκατομμύρια κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, υψηλότερα από τα 147 εκατομμύρια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount.

Oπως μεταδίδει το CNBC, από τις 8 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, το Disney+ με διαφημίσεις θα κοστίζει $7,99 τον μήνα - αυτή είναι επί του παρόντος η τιμή του Disney+ χωρίς διαφημίσεις. Η τιμή του Disney+ χωρίς διαφημίσεις θα αυξηθεί κατά 38% στα $10,99 - αύξηση 3 δολαρίων ανά μήνα.

Επιπλέον, η Disney μείωσε την πρόβλεψή της για το 2024 για το Disney+ σε 215 εκατομμύρια έως 245 εκατομμύρια συνδρομητές.Το προηγούμενο guidance για το Disney+ που είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2020 έκανε λόγο για 230 εκατομμύρια έως 260 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του δημοσιονομικού 2024.

Συνολικά, η Disney σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, ενισχυμένη από τις αυξημένες δαπάνες στα εγχώρια θεματικά πάρκα της.

Τα αποτελέσματα:

  • Κέρδη ανά μετοχή: 1,09 δολάριο ανά μετοχή έναντι προσδοκίας για 96 σεντς, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv σε αναλυτές
  • Έσοδα: 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι πρόβλεψης για 20,96 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv
  • Συνολικές συνδρομές Disney+: 152,1 εκατομμύρια έναντι προσδοκίας για 147,76 εκατομμύρια, σύμφωνα με το StreetAccount

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v