Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ikea: Αποκτά μερίδιο σε τρία υπεράκτια αιολικά έργα της OX2 στη Σουηδία 

Για τη συμμετοχή της στα υπεράκτια αιολικά ισχύος 9.000 μεγαβάτ της OX2 AB, με έδρα τη Στοκχόλμη, ο επενδυτικός βραχίονας της Ikea θα πληρώσει 57 εκατ. δολ.

Ikea: Αποκτά μερίδιο σε τρία υπεράκτια αιολικά έργα της OX2 στη Σουηδία

Η Ingka Investments, ο επενδυτικός βραχίονας της Ikea, του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής, απέκτησε μερίδιο 49% σε τρία σουηδικά υπεράκτια αιολικά έργα με παραγωγική δυναμικότητα πάνω από το ένα τέταρτο των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Για τη συμμετοχή της στα υπεράκτια αιολικά ισχύος 9.000 μεγαβάτ της OX2 AB, με έδρα τη Στοκχόλμη, η Ikea θα πληρώσει 57 εκατ. δολ., και ίσως πληρώσει κάτι παραπάνω με την πρόοδο των έργων.

Η OX2 έχει πουλήσει στο παρελθόν εννέα αιολικά πάρκα και ένα ηλιακό πάρκο στον Όμιλο Ingka.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά να συμμετάσχει μαζί μας στη σημαντική αποστολή εισαγωγής μεγάλης κλίμακας υπεράκτιας αιολικής παραγωγής στο σουηδικό ενεργειακό σύστημα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OX2, Πολ Στόρμεν.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Σουηδία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αυξάνουμε τις παγκόσμιες επενδύσεις πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ και τις δεσμεύσεις μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , στα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από το 2030», δήλωσε ο Πίτερ βαν ντερ Πολ από την Ingka Investments.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v