Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gazprom: Κόβει εντελώς το αέριο στη γαλλική Engie

Αναστέλλει πλήρως τις προμήθειες από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι να πληρωθεί για τις παραδόσεις του Ιουλίου. Εντείνονται οι ανησυχίες για τον χειμερινό ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

Gazprom: Κόβει εντελώς το αέριο στη γαλλική Engie

Εντελώς θα αναστείλει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη γαλλική Engie, μια από τις κύριες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, από την 1η Σεπτεμβρίου η Gazprom, έως ότου λάβει πλήρως όλες τις πληρωμές για το φυσικό αέριο, δήλωσε η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα την Τρίτη ο γίγαντας φυσικού αερίου της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Engie εξαιτίας ανεπαρκών πληρωμών για προμήθειες του Ιουλίου.

Η Gazprom συμπιέζει περαιτέρω τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στο πλαίσιο διαμάχης για τα συμβόλαια και εντείνοντας τις ανησυχίες για τον χειμερινό ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

Η Γαλλία εξαρτάται λιγότερο από ορισμένους γείτονές της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 17% της κατανάλωσής της. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια από τη Ρωσία παραμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v