Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Gazprom μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη γαλλική Engie

Νέες ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. Διαφωνία για την εφαρμογή ορισμένων συμβάσεων οδηγεί σε μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από πλευράς της ρωσικής κρατικής εταιρείας.

Η Gazprom μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη γαλλική Engie

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie δήλωσε την Τρίτη ότι η Gazprom ενημέρωσε την εταιρεία ότι θα μειώσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου της από σήμερα, λόγω διαφωνίας που σχετίζεται με την εφαρμογή ορισμένων συμβάσεων, αυξάνοντας τις ανησυχίες που σχετίζονται με τον ενεργειακό εφοδιασμό, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Engie είχε ήδη εξασφαλίσει τους απαραίτητους όγκους για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες της και τις δικές της απαιτήσεις και είχε θέσει σε εφαρμογή πολλά μέτρα για να μειώσει σημαντικά τυχόν άμεσες οικονομικές και φυσικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom», ανέφερε η δήλωση.

Η Engie σημείωσε ότι από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι παραδόσεις φυσικού αερίου της Gazprom στην εταιρεία έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Η Γαλλία εξαρτάται λιγότερο από ορισμένους γείτονές της από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 17% της κατανάλωσης αερίου της. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια από τη Ρωσία παραμένουν.

Με περισσότερο από το 90% της αποθήκευσης αερίου γεμάτο, η Γαλλία έχει αρκετά καύσιμα για να αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με μέσες θερμοκρασίες, δήλωσε τη Δευτέρα η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Engie, Claire Waysand. Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι σφιχτή κατά τη διάρκεια πιθανών κυμάτων ψύχους, πρόσθεσε.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύεται 1,6%, στα 277 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v