Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών της S&P Global υποχώρησε στο 49,6 τον Αύγουστο από τις 49,8 του Ιουλίου, χαμηλότερα από την προκαταρκτική ένδειξη των 49,7 και ακόμη πιο κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Δεύτερο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η μεταποιητική δραστηριότητα σε όλη την ευρωζώνη συρρικνώθηκε για δεύτερο μήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ότι η χαμηλή ζήτηση δείχνει ότι τα εργοστάσια δεν μπορούσαν να πουλήσουν όσα παρήγαγαν, δημιουργώντας αποθέματα προϊόντων με ρυθμό-ρεκόρ.

Όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, η Ευρώπη υφίσταται μια κρίση κόστους ζωής και, αντιμέτωπη με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και τροφίμων, πολλοί καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στο 49,6 τον Αύγουστο από τις 49,8 του Ιουλίου, χαμηλότερα από την προκαταρκτική ένδειξη των 49,7 και ακόμη πιο κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Το αποτέλεσμα είναι το πιο χαμηλό των τελευταίων 26 μηνών.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο PMI που αναμένεται τη Δευτέρα και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, αυξήθηκε στο 46,5 από 46,3, αλλά σηματοδότησε τον τρίτο μήνα με μετρήσεις κάτω των 50.

«Η ταλαιπωρημένη μεταποίηση της ευρωζώνης ανέφερε περαιτέρω απότομη πτώση της παραγωγής τον Αύγουστο, που σημαίνει ότι η παραγωγή έχει πλέον μειωθεί για τρεις διαδοχικούς μήνες αυξάνοντας την πιθανότητα πτώσης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v