Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό χαμηλό χτύπησε η ανεργία στην ευρωζώνη

Στο 6,6% τον Ιούλιο. Η ισχύς της αγοράς εργασίας της ευρωζώνης και ο κίνδυνος να αυξηθούν απότομα οι μισθοί έχει αναφερθεί από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ ως βασικός λόγος για επίσπευση των αυξήσεων των επιτοκίων.

Ιστορικό χαμηλό χτύπησε η ανεργία στην ευρωζώνη

Ο αριθμός των ανέργων στην ευρωζώνη έπεσε κάτω από τα 11 εκατομμύρια για πρώτη φορά τον Ιούλιο, καθώς η αγορά εργασίας του μπλοκ παρέμεινε ανθεκτική παρά την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, η ισχύς της αγοράς εργασίας της ευρωζώνης - και ο κίνδυνος να αυξηθούν απότομα οι μισθοί - έχει αναφερθεί από αρκετούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως βασικός λόγος για την επιδίωξη της «επίσπευσης» των αυξήσεων των επιτοκίων με μια κίνηση 0,75 ποσοστιαίας μονάδας την επόμενη εβδομάδα.

Ο επίσημος αριθμός των ανέργων στο μπλοκ των 19 χωρών μειώθηκε κατά 77.000 τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Πέμπτη. Η κίνηση μείωσε το ποσοστό ανεργίας της περιοχής από 6,7% τον Ιούνιο στο ιστορικό χαμηλό του 6,6% τον Ιούλιο.

Στην ΕΕ, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 113.000 τον Ιούλιο, υποχωρώντας για πρώτη φορά κάτω από τα 13 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μειώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v