Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρολάρει την Ευρώπη η Gazprom: Ερχεται βαρύς χειμώνας...

Ο ενεργειακός γίγαντας δημοσίευσε το βίντεο με τίτλο «Θα είναι ένας βαρύς χειμώνας», με πλάνα από την Κομισιόν και χιονισμένες πόλεις...

Τρολάρει την Ευρώπη η Gazprom: Ερχεται βαρύς χειμώνας...

Εχοντας σταματήσει τις ροές αερίου μέσω του Nord Stream 1 επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα λόγω των κυρώσεων, η Gazprom «τρολάρει» την Ευρώπη με βίντεο που δημοσίευσε και δείχνει πως η Ευρώπη θα μπορούσε να παγώσει, χωρίς εισαγόμενο ρωσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

Ο ενεργειακός γίγαντας δημοσίευσε το βίντεο με τίτλο «Θα είναι ένας βαρύς χειμώνας», δείχνοντας τη ροή φυσικού αερίου να μηδενίζεται και τα χιόνια να έρχονται.

H ρωσική εταιρεία υποστηρίζει ότι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αερίου Nord Stream από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά δεν θα καταστεί εφικτή, προτού η Siemens Energy επισκευάσει ελαττωματικό εξοπλισμό.

«Μάλλον θα έπρεπε να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στη Siemens, πρέπει να επισκευάσει εξοπλισμό πρώτα», ανέφερε ο κ. αν. CEO της εταιρείας, ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ.

Η Ρωσία θα αντιδράσει στην επιβολή διατίμησης στο πετρέλαιό της, διαθέτοντας μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων που παράγει στην Ασία, τόνισε παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ.

Siemens για Nord Stream: Δεν κατανοούμε τη στάση της Gazprom

Η Siemens Energy δήλωσε την Τρίτη ότι δεν κατανοεί τη στάση της Gazprom για την κατάσταση στον σταθμό Portovaya στη Ρωσία, καθώς ο ρωσικός κολοσσός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη έως ότου η γερμανική εταιρεία επισκευάσει τον εξοπλισμό του Nord Stream.

«Ως εκ τούτου, μέχρι νεοτέρας, η εκτίμησή μας είναι ότι το πόρισμα που μας κοινοποιήθηκε δεν αποτελεί τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας. Τέτοιες διαρροές συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία μίας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου», εξήγησε η Siemens Energy, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v