Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: 3,5 εκατ. εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους

Εξαιτίας της αύξησης στις τιμές ενέργειας απειλείται με λουκέτο το 20% των βιοτεχνιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, εκτιμά η Ένωση Ιταλών Βιοτεχνών.

Ιταλία: 3,5 εκατ. εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους

Νεότερες προβλέψεις που αφορούν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης παρουσίασε η Ένωση Ιταλών Βιοτεχνών Confartigianato. «Εξαιτίας της αύξησης της τιμής της ενέργειας κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και να κλείσουν 881.000 βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου», τονίζει σχετική ανακοίνωση.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να επιστρέψει η τιμή της ενέργειας σε λογικά επίπεδα και να αποφευχθεί μια κρίση χωρίς προηγούμενο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Μάρκο Γκρανέλι.

Μιλάνο, Βενετία, Μπολόνια, Ρώμη και Τορίνο είναι οι περιοχές της Ιταλίας με τον μεγαλύτερο αριθμό βιοτεχνιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν, βάσει των υπολογισμών της Confartigianato.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v