Στο πιο χαμηλό από το 1974 η ανεργία στη Βρετανία

Υποχώρησε στο 3,6% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο. Η πτώση οφείλεται στην απότομη αύξηση των ατόμων που ταξινομούνται ως οικονομικά ανενεργά ή που δεν αναζητούν δουλειά.

Στο πιο χαμηλό από το 1974 η ανεργία στη Βρετανία

Το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία έπεσε στο χαμηλότερο σημείο από το 1974, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγκατέλειψαν το εργατικό δυναμικό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι το 3,6% των ενηλίκων ήταν άνεργοι και αναζητούσαν δουλειά τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από το ρυθμό του 3,8% των προηγούμενων τριών μηνών. Οι οικονομολόγοι δεν περίμεναν καμία αλλαγή.

Η πτώση οφείλεται στην απότομη αύξηση των ατόμων που ταξινομούνται ως οικονομικά ανενεργά ή που δεν αναζητούν δουλειά. Συνολικά 194.000 άτομα εγκατέλειψαν το εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια της περιόδου λόγω της αύξησης των μακροχρόνιων ασθενειών και των νέων που μετακινήθηκαν στην εκπαίδευση.

Οι πραγματικοί μισθοί προσαρμοσμένοι στον πληθωρισμό μειώθηκαν κατά 2,8% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, λιγότερο από ό,τι είχαν υποχωρήσει τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Οι κενές θέσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 34.000 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το καλοκαίρι του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v