Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 21% στις μετοχές της FedEx και δυσμενείς προοπτικές

Η αμερικανική εταιρεία μεταφορών θεωρείται προπομπός των παγκόσμιων τάσεων οικονομικής ανάπτυξης, συμπαρασύροντας τις αγορές.

Βουτιά 21% στις μετοχές της FedEx και δυσμενείς προοπτικές

Κατά περίπου 21% υποχώρησαν οι μετοχές της FedEx στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Παρασκευής, μετά από προειδοποίηση κέρδους το βράδυ της Πέμπτης.

Η εταιρεία μεταφορών είπε ότι τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «πιο αδύναμες οι πωλήσεις παγκοσμίως», προσθέτοντας ότι αναμένει περαιτέρω αποδυνάμωση των επιχειρήσεων, μεταδίδουν οι Financial Times.

Η FedEx θεωρείται προπομπός των παγκόσμιων τάσεων οικονομικής ανάπτυξης, λόγω του ευρέος φάσματος φορτίων που διεκπεραιώνει.

Οι μετοχές της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη διαπραγματεύονταν στα 162,7 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ είχαν κλείσει στα 204,9 δολάρια την Πέμπτη, πριν διατυπώσει την προειδοποίηση κέρδους η εταιρεία. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, όταν οι μετοχές ανέκαμψαν απότομα από ένα πανδημικό χαμηλό λίγο πάνω από 90 δολάρια.

Οι μετοχές της ανταγωνιστικής UPS υποχώρησαν επίσης κατά 7%. Ακόμη, η Amazon σημείωσε πτώση 2% και η XPO Logistics λίγο περισσότερο από 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v