Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιζ Τρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν για εμβάθυνση της συνεργασίας Λονδίνου-Παρισιού

«Υπάρχει η βούληση να προχωρήσουμε, να δείξουμε ότι είμαστε σύμμαχοι και φίλοι σε έναν περίπλοκο κόσμο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση.

Λιζ Τρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν για εμβάθυνση της συνεργασίας Λονδίνου-Παρισιού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχαν το πρώτο τετ-α-τετ τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δύο εβδομάδες αφότου η Τρας ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.

«Υπάρχει η βούληση να προχωρήσουμε, να δείξουμε ότι είμαστε σύμμαχοι και φίλοι σε έναν περίπλοκο κόσμο», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση, συμπληρώνοντας ότι οι συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας αφορούσαν μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από τη βρετανική πλευρά υπογραμμίστηκε πως οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών τους. «Καθώς οι λαοί μας αντιμετωπίζουν έναν δύσκολο χειμώνα, με μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και το κόστος διαβίωσης, η πρωθυπουργός (Τρας) και ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας για τον τερματισμό της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε στον Πούτιν ότι ο οικονομικός εκβιασμός του - μέσω της ενέργειας και των τροφίμων - δεν θα πετύχει», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v