Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό η Fed

H Fed βλέπει την ανάγκη να αυξήσουν τα επιτόκια σε «περιοριστικό επίπεδο» και «να το αφήσουν εκεί για κάποιο διάστημα», τόνισε ο Πάουελ.

Πάουελ: Αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό η Fed

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε την Τετάρτη ότι οι αξιωματούχοι της Fed είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν χαμηλότερα τον πληθωρισμό και θα συνεχίσουν «μέχρι να γίνει η δουλειά».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, ο Πάουελ υπογράμμισε ότι οι φορείς άσκησης πολιτικής βλέπουν την ανάγκη να αυξήσουν τα επιτόκια σε «περιοριστικό επίπεδο» και «να το αφήσουν εκεί για κάποιο διάστημα». 

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή τα επιτόκια βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο αυτού που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «περιοριστικό».

«Είμαστε προσηλωμένοι στην επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%» ανέφερε. 

«Πρέπει να αφήσουμε τον πληθωρισμό πίσω μας. Εύχομαι να υπήρχε ανώδυνος τρόπος να το κάνουμε. Δεν υπάρχει. Τα υψηλότερα επιτόκια, η πιο αργή ανάπτυξη και η αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας είναι όλα επώδυνα, αλλά δεν είναι τόσο επώδυνα όσο η αποτυχία να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών και να πρέπει να επιστρέψουμε και να το κάνουμε ξανά στη συνέχεια» τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v