Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους αν δεν μειωθεί ο πληθωρισμός

Αν δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων θα υπάρξουν συνέπειες, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Τραγωδία» η αύξηση των τιμών για τους φτωχούς.

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους αν δεν μειωθεί ο πληθωρισμός

Ο κόσμος θα βγεί στους δρόμους σε όλη την υφήλιο αν δεν ληφθούν βήματα για την προστασία όσων είναι πιο ευάλωτοι στον πληθωρισμό, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. 

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτός ο σωρευτικός αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή και την αντοχή των ανθρώπων. Και αν δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων θα υπάρξουν συνέπειες» τόνισε σε συνέντευξη στο CNN. 

«Αν δεν οδηγήσουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερο, αυτό θα πλήξει τους πιο ευάλωτους, επειδή μια έκρηξη στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων για αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική θέση είναι μια δυσκολία για τους φτωχούς ανθρώπους είναι τραγωδία. Οπότε σκεφτόμαστε πρώτα τους φτωχούς ανθρώπους όταν τασσόμαστε υπέρ της αποφασιστικής καταπολέμησης του πληθωρισμού» υπογράμμισε η Γκεοργκίεβα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v