Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αμερικανικά νοικοκυριά έχασαν $9 τρισ. από το sell off στη Wall Street

Οι συμμετοχές των Αμερικανών σε εταιρικές μετοχές και μετοχές αμοιβαίων κεφαλαίων μειώθηκαν στα 33 τρισ. δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 42 τρισ. δολάρια στην αρχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.

Τα αμερικανικά νοικοκυριά έχασαν $9 τρισ. από το sell off στη Wall Street

To sell off στα χρηματιστήρια έχει διαγράψει περισσότερα από 9 τρισ. δολάρια από τον πλούτο των νοικοκυριών των ΗΠΑ, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στους οικογενειακούς ισολογισμούς και τις δαπάνες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι συμμετοχές των Αμερικανών σε εταιρικές μετοχές και μετοχές αμοιβαίων κεφαλαίων μειώθηκαν στα 33 τρισ. δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 42 τρισ. δολάρια στην αρχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.

Με τους δείκτες της Wall Street να πέφτουν ακόμη περισσότερο από τις αρχές Ιουλίου και την αγορά ομολόγων να προσθέτει περαιτέρω απώλειες, οι ειδικοί της αγοράς λένε ότι οι τρέχουσες απώλειες από τις αγορές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 9,5 τρισ. δολάρια έως 10 τρισ. δολάρια.

Οι πλούσιοι υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, αφού κατέχουν μεγάλο μερίδιο μετοχών. Το κορυφαίο 10% των Αμερικανών έχει χάσει πάνω από 8 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακό πλούτο φέτος, σύμφωνα με την Fed. Το κορυφαίο 1% έχει χάσει περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακό πλούτο. Το κατώτατο 50% έχει χάσει περίπου 70 δισ. δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v