Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από το λιανεμπόριο: Ο πληθωρισμός κάνει τα ρούχα ακριβά

Προειδοποίηση κερδών από τη Next, μειώσεις στο κόστος από την H&M. Οι λιανικές εταιρείες βλέπουν τη ζήτηση να πέφτει, καθώς οι πελάτες μειώνουν τα έξοδα την ώρα που αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας και βενζίνης.

Καμπανάκι από το λιανεμπόριο: Ο πληθωρισμός κάνει τα ρούχα ακριβά

Δεν είναι καλά τα στοιχεία που έρχονται από τις εταρείες Next και Hennes & Mauritz, καθώς ο πληθωρισμός κάνει ταυτόχρονα τα ρούχα πιο ακριβά και μειώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Next εξέδωσε τη δεύτερη προειδοποίηση για κέρδη φέτος την Πέμπτη. Η H&M είπε ότι θα μειώσει το κόστος κατά 2 δισ. σουηδικές κορώνες (180 εκατ. δολάρια) ετησίως. Η έξοδος από τη Ρωσία και το υψηλότερο κόστος ένδυσης και μεταφοράς προκάλεσε πτώση 86% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Οι λιανοπωλητές βλέπουν τη ζήτηση να υποχωρεί, καθώς οι πελάτες μειώνουν τα έξοδα την ώρα που αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας και βενζίνης. Εν τω μεταξύ, η ισχύς του δολαρίου κάνει τα ρούχα πιο ακριβά στην αγορά, σύμφωνα με την H&M. H Next σημειώνει ότι η πίεση από τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών θα αυξηθεί το επόμενο έτος, επιδεινούμενη από την πρόσφατη πτώση της αξίας της λίρας.

Οι μετοχές της Next υποχώρησαν έως και 10% μετά τα στοιχεία, ενώ η πτώση της H&M κατά 7,2% έφερε τη μετοχή κοντά σε χαμηλό 18 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v