Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Meta (Facebook): Πρώτη φορά μειώνει εργαζόμενους

Στην πρώτη μεγάλη περικοπή προϋπολογισμού από την ίδρυση του Facebook το 2004, ο Zuckerberg είπε ότι η Meta πιθανότατα θα είναι μικρότερη το 2023 από ό,τι ήταν φέτος.

Meta (Facebook): Πρώτη φορά μειώνει εργαζόμενους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Mark Zuckerberg, περιέγραψε σαρωτικά σχέδια για την αναδιοργάνωση των ομάδων και τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων για πρώτη φορά, βάζοντας τέλος σε μια εποχή ταχείας ανάπτυξης του κολοσσού των social media.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, στην πρώτη μεγάλη περικοπή προϋπολογισμού από την ίδρυση του Facebook το 2004, ο Zuckerberg είπε ότι η εταιρεία θα παγώσει τις προσλήψεις και θα αναδιαρθρώσει ορισμένες ομάδες για να περιορίσει τα έξοδα και να θέσει εκ νέου τις προτεραιότητες. Η Meta πιθανότατα θα είναι μικρότερη το 2023 από ό,τι ήταν φέτος, είπε.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα μειώσει τους προϋπολογισμούς στις περισσότερες ομάδες, ακόμη και σε αυτές που αυξάνονται, και ότι επιμέρους ομάδες θα διευθετήσουν πώς να χειριστούν τις αλλαγές του αριθμού των εργαζομένων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πλέον δεν θα καλύπτονται ρόλοι από τους οποίους οι εργαζόμενοι αποχωρούν, να μετατοπίζονται άτομα σε άλλες ομάδες ή να εργάζονται για να «διαχειρίζονται άτομα που δεν τα καταφέρνουν», σύμφωνα με παρατηρήσεις του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v