Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν αλλάζει τα οικονομικά σχέδια η Λιζ Τρας, υποχωρεί η λίρα

Η βρετανική λίρα κινείται αρνητικά πλέον έναντι του δολαρίου, έχοντας νωρίτερα καταγράψει άνοδο, λόγω των προσδοκιών της αγοράς ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επανεκτιμήσει τα δημοσιονομικά της σχέδια.

Δεν αλλάζει τα οικονομικά σχέδια η Λιζ Τρας, υποχωρεί η λίρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αλλάξει πορεία στη δημοσιονομική του πολιτική μετά τις κρίσιμες συνομιλίες της κυβέρνησης με το Γραφείο Προϋπολογισμού που έγιναν την Παρασκευή. Προηγήθηκε μια εβδομάδα αναταραχής στην αγορά που προκλήθηκε από τις φορολογικές περικοπές της πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ζητήσει από το Γραφείο Προϋπολογισμού να επιταχύνει τις οικονομικές του προβλέψεις - θα γίνουν στις 23 Νοεμβρίου -  υποδηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στην οικονομική στρατηγική της. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς προϋπολογισμούς, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της περασμένης εβδομάδας για τις φορολογικές μειώσεις δεν περιελάμβανε δημοσιονομικές προβλέψεις από το Γραφείο Προϋπολογισμού. Συνεπώς, μία αλλαγή στην ημερομηνία των προβλέψεων του Γραφείο Προϋπολογισμού θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές και στα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης, καθώς θα προσαρμόζονταν στις νέες εκτιμήσεις.

Η βρετανική λίρα κινείται αρνητικά πλέον έναντι του δολαρίου, έχοντας νωρίτερα καταγράψει άνοδο, λόγω των προσδοκιών της αγοράς ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επανεκτιμήσει τα δημοσιονομικά της σχέδια. Βρίσκεται 0,3% χαμηλότερα με την ισοτιμία στο $1,108.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στερλίνα έκανε νωρίτερα ριμπάουντ, φτάνοντας στο σημείο που ήταν πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών για τις φορολογικές μειώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v