Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ 7% για τη στερλίνα μετά το ιστορικό χαμηλό της Δευτέρας

Ανήλθε στο $1,12, μετά το ιστορικό χαμηλό του 1,0350 δολαρίου που σημειώθηκε νωρίς τη Δευτέρα, επιστρέφοντας περίπου εκεί που βρισκόταν πριν αρχίσει ο υπουργός Οικονομικών να μιλάει στο κοινοβούλιο για τον μίνι προϋπολογισμό.

Ριμπάουντ 7% για τη στερλίνα μετά το ιστορικό χαμηλό της Δευτέρας

Το ράλι της βρετανικής λίρας διέγραψε για λίγο όλες τις απώλειες που είχε από τότε που ο Kwasi Kwarteng ξεκίνησε την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώνοντας σαρωτικές φορολογικές μειώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η στερλίνα έχει κερδίσει περισσότερο από 7% από το ιστορικό χαμηλό του 1,0350 δολαρίου που σημειώθηκε νωρίς τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας έως και το 1,12 δολάριο σήμερα, επιστρέφοντας περίπου εκεί που βρισκόταν πριν αρχίσει ο υπουργός Οικονομικών να μιλάει στο κοινοβούλιο για τον μίνι προϋπολογισμό σχεδόν πριν από μια εβδομάδα.

Οι αγορές ομολόγων της Τράπεζας της Αγγλίας και η σταθεροποίηση των αποδόσεων των βρετανικών ομολόγων ήταν ένας μεγάλος παράγοντας για την καταπράυνση των φόβων, λένε οι στρατηγικοί αναλυτές.

Το ευρώ κινείται 0,1% ανοδικά, στα $0,982 και 0,2% καθοδικά έναντι της στερλίνας, στις £0,880. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 111,81.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v