Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρθηκε από την πόλη Λιμάν ο ρωσικός στρατός

«Υπό την απειλή να βρεθούν περικυκλωμένα, τα συμμαχικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την πόλη Κράσνι Λιμάν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αποσύρθηκε από την πόλη Λιμάν ο ρωσικός στρατός

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατεύματά της αποσύρθηκαν από την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να αποφύγουν να περικυκλωθούν από τον ουκρανικό στρατό.

"Υπό την απειλή να βρεθούν περικυκλωμένα, τα συμμαχικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την πόλη Κράσνι Λιμάν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιώντας το ρωσικό όνομα της πόλης.

Ο ουκρανικός στρατός «εισήλθε» σήμερα στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μπήκε στη Λιμάν ο ουκρανικός στρατός

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων.

Ο στρατός της Ουκρανίας έχει ανακοινώσει ότι έχει "περικυκλώσει" πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στη Λιμάν, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.

Νωρίτερα, βίντεο που ανάρτησε ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι απεικονίζει Ουκρανούς στρατιώτες πάνω σε ένα όχημα το οποίο έφερε την ουκρανική σημαία στα περίχωρα της πόλης Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία, που είναι υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και την οποία το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έχει περικυκλώσει. 

«1η Οκτωβρίου. Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λίμαν θα είναι ουκρανική», δήλωσε ένας από τους στρατιώτες προτού τοποθετήσει τη σημαία πάνω σε μια ταμπέλα που έγραφε "Λίμαν" στον δρόμο προς την πόλη.

Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο από ανεξάρτητη πηγή.

«Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Λίμαν», δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση ο Σέρχιι Τσερεβάτι εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι» βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Λίμαν τις τελευταίες ημέρες. «Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, επικεφαλής της γειτονικής επαρχίας Λουχάνσκ, οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται «στο καζάνι» της Λίμαν «έχουν τρεις επιλογές: να φύγουν, να πεθάνουν όλοι μαζί ή να παραδοθούν».

Ο Τσερεβάτι επεσήμανε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει πέντε χωριά γύρω από τη Λίμαν, αυξάνοντας την πίεση στους Ρώσους οι οποίοι πλέον είναι παγιδευμένοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v