Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 27 μηνών για τη μεταποίηση ευρωζώνης τον Σεπτέμβρη

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στις 48,4 μονάδες από 49,6 τον Αύγουστο. Ο άσχημος συνδυασμός ενός μεταποιητικού τομέα σε ύφεση και των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων θα αυξήσει ις ανησυχίες για τις προοπτικές για την οικονομία.

Χαμηλό 27 μηνών για τη μεταποίηση ευρωζώνης τον Σεπτέμβρη

Η μεταποιητική δραστηριότητα σε ολόκληρη την ευρωζώνη υποχώρησε περαιτέρω τον περασμένο μήνα, καθώς η αυξανόμενη κρίση κόστους διαβίωσης κράτησε τους καταναλωτές επιφυλακτικούς ενώ η άνοδος των λογαριασμών ενέργειας περιόρισε την παραγωγή, όπως έδειξε έρευνα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στο χαμηλό 27 μηνών των 48,4 μονάδων τον Σεπτέμβριο από 49,6 του Αυγούστου, ακριβώς κάτω από την προκαταρκτική ένδειξη των 48,5 και πιο κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, υποχώρησε στο 46,3 από 46,5, σηματοδοτώντας τον τέταρτο μήνα με μετρήσεις κάτω των 50.

«Ο άσχημος συνδυασμός ενός μεταποιητικού τομέα σε ύφεση και των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων θα αυξήσει περαιτέρω τις ανησυχίες για τις προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v