Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κλειδώνει» το deal των $44 δισ. για εξαγορά του Twitter από τον Μασκ

«Η αγορά του Twitter επιταχύνει τη δημιουργία της X, της εφαρμογής για τα πάντα», έγραψε ο ιδρυτής της Tesla σε tweet του. Η νομική ομάδα του αισθάνθηκε ότι το δικαστήριο δεν θα αποφανθεί υπέρ του. Προσπαθούσε μήνες να αποφύγει την εξαγορά.

«Κλειδώνει» το deal των $44 δισ. για εξαγορά του Twitter από τον Μασκ

Την εξαγορά του Twitter, με την αρχική προσφορά των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή, πρότεινε με επιστολή του ο Ελον Μασκ στο κοινωνικό δίκτυο. Σε δήλωσή του, το Twitter ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να συμφωνήσει στην τιμή που προτείνει ο Μασκ.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η νομική ομάδα του αισθάνθηκε ότι το δικαστήριο δεν θα αποφανθεί υπέρ του δισεκατομμυριούχου, που προσπαθούσε να αποφύγει την εξαγορά τους τελευταίους μήνες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, στην επιστολή προς το Twitter οι δικηγόροι του έγραψαν ότι ο ίδιος και οι υποστηρικτές του «σκοπεύουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο της συναλλαγής που προβλέπεται από τη συμφωνία συγχώνευσης της 25ης Απριλίου 2022, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτήν».

«Λάβαμε την επιστολή από την πλευρά του Μασκ την οποία κατέθεσαν στην SEC», δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη. «Η πρόθεση της εταιρείας είναι να κλείσει τη συναλλαγή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή».

Ο Μασκ αργότερα έγραψε στο Twitter ότι «η αγορά του Twitter επιταχύνει τη δημιουργία της X, της εφαρμογής για τα πάντα». Ο Μασκ είπε ότι θέλει το Twitter να μοιάζει περισσότερο με το TikTok και το WeChat, με πολλούς περισσότερους ιδιαίτερα αφοσιωμένους χρήστες.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα την Τρίτη προς το προσωπικό του Twitter, το οποίο ήρθε στα χέρια του Bloomberg News, ο γενικός σύμβουλος Sean Edgett ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την υπομονή τους καθώς η εταιρεία εργάζεται για τα νομικά ζητήματα. «Θα συνεχίσω να σας κρατάω ενήμερους για σημαντικές ενημερώσεις», έγραψε. Η διαπραγμάτευση των μετοχών του Twitter σταμάτησε μετά το δημοσίευμα της είδησης και δεν επαναλήφθηκε παρά μόνο αφού η εταιρεία επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής του Μασκ. Εκλεισε με άλμα 22,2%.

Ο Μασκ επρόκειτο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμφωνία στο Όστιν του Τέξας, στις 6-7 Οκτωβρίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, είχε προγραμματιστεί να καταθέσει τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, ο Μασκ προσπαθούσε να απεμπλακεί από τη συμφωνία με το κοινωνικό δίκτυο, με την υπόθεση να έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Εχει κληθεί να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Ντελαγουέρ στις 17 Οκτωβρίου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του το κοινωνικό δίκτυο για την αθέτηση της συμφωνίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v