Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την Κίνα οι περισσότερες εισαγωγές της Γερμανίας

Στο 1,2 δισ. ευρώ κατηφόρισε το εμπορικό πλεόνασμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τον Αύγουστο, ενώ ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που αναμενόταν. Οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Από την Κίνα οι περισσότερες εισαγωγές της Γερμανίας

Στο 1,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Αύγουστο, από 3,4 δισ. έναν μήνα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία σήμερα Τετάρτη. To αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερο από τα 4 δισ. ευρώ που αναμένονταν.

Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 133,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2022, αυξημένες κατά 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 18,1% υψηλότερες σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,4% σε μηνιαία βάση και κατά 33,3% ετησίως και διαμορφώθηκαν στα 131,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο - δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσε ότι και οι εισαγωγές και οι εξαγωγές θα ενισχύονταν κατά 1,1% μηνιαίως. Οι περισσότερες εισαγωγές έγιναν από την Κίνα τον Αύγουστο, με αγαθά αξίας 15,4 δισ. ευρώ να προέρχονται από εκεί, σημειώνοντας αύξηση 2,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι εισαγωγές της Γερμανίας από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά 2,5% και οι εξαγωγές προς αυτές τις χώρες μειώθηκαν κατά 0,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v