Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ελον Μασκ πρέπει να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter έως τις 28/10

H Kathaleen McCormick, η δικαστής που επέβλεπε την υπόθεση της μήνυσης του δικτύου κατά του δισεκατομμυριούχου, έκανε δεκτό το αίτημα του Μασκ, δίνοντάς του τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσει την αγορά του Twitter.

Ο Ελον Μασκ πρέπει να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter έως τις 28/10

Nα καθυστερήσει τη μήνυση του Twitter εναντίον του κατάφερε ο Ελον Μασκ. Ζήτησε από δικαστή να καθυστερήσει μια δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει σε μια εβδομάδα και η οποία θα μπορούσε να τον αναγκάσει να προχωρήσει τη συμφωνία που έκλεισε τον Απρίλιο για να εξαγοράσει το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Οπως μεταδίδουν οι New York Times, η Kathaleen McCormick, η δικαστής που επέβλεπε την υπόθεση, έκανε δεκτό το αίτημα του Μασκ, δίνοντας στον δισεκατομμυριούχο τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσει την αγορά του Twitter.

Η καθυστέρηση της δίκης είναι η τελευταία αναταραχή σε αυτό που έχει γίνει η πιο ταραχώδης εταιρική διαμάχη εδώ και χρόνια, φέρνοντας αντιμέτωπους την προσωπικότητα και τον πλούτο του κ. Μασκ με το Twitter, μια εταιρεία που παρά το υψηλό της προφίλ πάλευε πάντα με διοικητικές αναταραχές και την κερδοφορία.

Η απόφαση δίνει στον κ. Μασκ περισσότερο χρόνο για να διευθετήσει τη χρηματοδότησή του, κάτι που μπορεί να έχει γίνει πιο δύσκολο από την αρχική του προσφορά, λόγω του πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της οικονομίας. Ο κ. Μασκ είπε σε μια νομική κατάθεση ότι η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και ότι θα μπορούσε να την ολοκληρώσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Εάν η συναλλαγή δεν κλείσει μέχρι τότε, είπε η δικαστής, θα προγραμματιστεί δίκη τον Νοέμβριο.

Το Twitter είχε αντιταχθεί στην πρόταση, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μασκ δεν φαινόταν να είναι σοβαρός όσον αφορά τη χρηματοδότησή του και ότι η δίκη θα πρέπει να προχωρήσει, εκτός και αν ικανοποιήσει γρήγορα την τελευταία του προσφορά των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v