Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαρροή σε αγωγό πετρελαίου στην Πολωνία

Πιθανότατα ατύχημα εκτιμά η Βαρσοβία. Σύμφωνα με τον φορέα διαχείρισης, τα αίτια είναι άγνωστα. Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Η ρωσική Transneft ενημέρωσε ότι η ροή αργού συνεχίζεται.

Διαρροή σε αγωγό πετρελαίου στην Πολωνία

Ο πολωνικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών PERN εντόπισε διαρροή το βράδυ της Τρίτης σε μια γραμμή του αγωγού Druzhba, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, όπως ανέφερε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο PERN είπε ότι τα αίτια της διαρροής είναι άγνωστα. Εντοπίστηκε σε ένα τμήμα του αγωγού περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Plock στην κεντρική Πολωνία. Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN λειτουργούσαν κανονικά, πρόσθεσε.

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες PERN (τεχνικές, επιχειρησιακές, εσωτερική πυροσβεστική και περιβαλλοντική προστασία) αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα με τους αλγόριθμους που προβλέπονται για τέτοιου είδους καταστάσεις», είπε ο χειριστής.

Η ρωσική Transneft ενημέρωσε ότι η ροή πετρελαίου προς την Πολωνία συνεχίζεται καθώς και ότι έχει ενημερωθεί από την PERN για τη διαρροή.

Πολωνός αξιωματούχος δήλωσε ότι η βλάβη είναι μάλλον τυχαία. Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά ο Mateusz Berger, ανώτατος αξιωματούχος της Πολωνίας που είναι υπεύθυνος για τις στρατηγικές ενεργειακές υποδομές, είπε ότι δεν έχει κανένα λόγο να υποθέσει προς το παρόν ότι επρόκειτο για πράξη δολιοφθοράς. Η πολωνική εταιρεία ενέργειας Orlen δήλωσε ότι οι προμήθειες δεν έχουν διακοπεί.

Ο πετρελαιαγωγός Druzhba, του οποίου το όνομα σημαίνει «φιλία» στα ρωσικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, προμηθεύοντας ρωσικό πετρέλαιο σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Λευκορωσίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας.

Το διυλιστήριο Σβετ παραλαμβάνει μειωμένες ποσότητες πετρελαίου

Οι πετρελαϊκές προμήθειες της Γερμανίας είναι ασφαλείς και τα διυλιστήρια στις πόλεις Σβετ και Λόινα εξακολουθούν να παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τον αγωγό Ντρούζμπα μέσω της Πολωνίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως το υπουργείο παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και τα δύο διυλιστήρια έχουν αυξήσει προληπτικά τις τελευταίες εβδομάδες τα αποθέματά τους.

Το διυλιστήριο του Σβετ ανακοίνωσε σήμερα πως εξακολουθεί να παραλαμβάνει πετρέλαιο από τον αγωγό Ντρούζμπα, αλλά σε μειωμένες ποσότητες.

Δεν είναι σαφές για πόσο χρόνο οι παραδόσεις θα είναι μειωμένες και το διυλιστήριο ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει αναλόγως τις επιχειρήσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v