Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή ετοιμάζεται να κάνει το Twitter για το ban σε χρήστες

Διερευνά εάν υπάρχουν άλλα εργαλεία ελέγχου περιεχομένου, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την απαγόρευση χρηστών, την αυστηρότερη ποινή για παραβίαση κανόνων. Πιθανώς ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Μασκ για ελευθερία του λόγου.

Στροφή ετοιμάζεται να κάνει το Twitter για το ban σε χρήστες

Το Twitter επανεξετάζει τις πολιτικές του σχετικά με τη μόνιμη απαγόρευση των χρηστών, εναρμονίζοντας πιθανώς την εποπτεία του περιεχομένου του με το όραμα του Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν την Τετάρτη οι Financial Times.

Το Twitter διερευνά εάν υπάρχουν άλλα εργαλεία ελέγχου περιεχομένου που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την απαγόρευση χρηστών, την αυστηρότερη ποινή για παραβίαση κανόνων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πολλά άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Τον Μάιο, λίγο μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας 44 δισ. δολαρίων για την αγορά του Twitter, ο Μασκ είχε υποσχεθεί αλλαγές στις πρακτικές ελέγχου περιεχομένου της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Ο Μασκ είχε επίσης πει ότι θα ακυρώσει την απαγόρευση του Twitter στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ των FT ανέφερε ότι οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής είναι απίθανο να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Τραμπ στην πλατφόρμα, καθώς το Twitter δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αντιστρέψει τις απαγορεύσεις που εκδόθηκαν για παραβίαση της πολιτικής του κατά της υποκίνησης βίας.

Το δίκτυο μπλόκαρε το account του ράπερ Κάνιε Γουέστ το Σαββατοκύριακο, για αντισημιτικές αναρτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v