Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ εξετάζουν εμπάργκο στο ρωσικό αλουμίνιο

Η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου κινήθηκε ώς και 7,3% υψηλότερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν εμπάργκο στο ρωσικό αλουμίνιο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αλουμινίου στις ΗΠΑ ως απάντηση στην κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Το αλουμίνιο είχε προστατευτεί εδώ και καιρό από κυρώσεις λόγω της σημασίας που έχει στην παραγωγή πολλών αγαθών, από αυτοκίνητα και ουρανοξύστες μέχρι iPhone.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Λευκός Οίκος εξετάζει τρεις επιλογές: μια πλήρη απαγόρευση, την αύξηση των δασμών σε επίπεδα τόσο τιμωρητικά που θα επέβαλλαν ουσιαστικά μια απαγόρευση ή την επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία που παράγει το ρωσικό αλουμίνιο, τη Rusal.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε ευρείες συνέπειες στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου.

Η τιμή του αλουμινίου αυξήθηκε μετά την είδηση ενός πιθανού εμπάργκο.

Η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου κινήθηκε ώς και 7,3% υψηλότερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων εν μέσω ανησυχιών ότι μια τέτοια κίνηση θα μείωνε τη διαθεσιμότητα. 

Η μετοχή της Alcoa πραγματοποίησε άλμα ως και 8,6%.

Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο μετά την Κίνα. Το μέταλλο είναι ζωτικής σημασίας για τις περισσότερες βαριές βιομηχανίες. Μόνο στις ΗΠΑ, οι ρωσικές προμήθειες αντιπροσωπεύουν παραδοσιακά περίπου το 10% των συνολικών εισαγωγών αλουμινίου, με στοιχεία που δείχνουν ότι η Ρωσία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v