Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Καλό...2023 οι προτάσεις μεταρρύθμισης της αγοράς ρεύματος

Δεν έχει κλειδώσει ακόμα το εάν η Κομισιόν θα εισηγηθεί την επόμενη εβδομάδα την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή. Από την επόμενη χειμερινή σεζόν ο νέος δείκτης για την τιμή αερίου.

Κομισιόν: Καλό...2023 οι προτάσεις μεταρρύθμισης της αγοράς ρεύματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συμπεριλάβει ένα ανώτατο όριο τιμής για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο πακέτο ενεργειακών μέτρων που θα εισηγηθεί την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η αρμόδια επίτροπος της Κομισιόν.

"Θα δούμε το Σαββατοκύριακο πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με τον περιορισμό του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - εάν είναι σε ένα στάδιο που μπορούμε να πούμε ότι ευρεία πλειοψηφία των κρατών μελών το υποστηρίζει", δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ στην Πράγα.

Επεσήμανε δε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα εναλλακτικός δείκτης προσδιορισμού της τιμής του φυσικού αερίου και αυτός να είναι έτοιμο για την επόμενη περίοδο θέρμανσης. Σημείωσε δε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στην αγορά αερίου απαιτεί τη μείωση της κατανάλωσης. Στο πλαίσιο αυτό αρχές της επόμενης χρονιάς θα προταθεί μια μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v