Δέσμευση Fed για περιοριστικά επιτόκια

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός απαιτεί την άνοδο των επτιοκίων σε περιοριστικό επίπεδο αλλά με την κατάλληλη προσαρμογή, τόνισαν οι αξιωματούχοι της Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Δέσμευση Fed για περιοριστικά επιτόκια

Oι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο περιοριστική νομισματική πολιτική για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Τα μέλη της επιτροπής FOMC της Fed εξέφρασαν ανησυχία για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και υποστήριξαν ότι η επιβράδυνση της ανόδου των τιμών απαιτεί την αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας. 

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά, πολλοί αξιωματούχοι «τόνισαν ότι το κόστος του να μην κάνει η τράπεζα αρκετά για να οδηγήσει χαμηλότερα τον πληθωρισμό πιθανότατα ήταν μεγαλύτερο από το κόστος του να κάνει περισσότερα από όσα χρειάζεται».

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετοί αξιωματούχοι ανέφεραν, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό ο ρυθμός των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων να προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να περιοριστούν τα ρίσκα για πιθανές δυσμενείς συνέπειες στο οικονομικό outlook. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v