Ερντογάν: Στη Θράκη το hub Ρωσίας-Τουρκίας για το φυσικό αέριο

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι και η Τουρκία και η Ρωσία θα αρχίσουν αμέσως να εργάζονται για την πρόταση του Ρώσου προέδρου για μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Δεν θα υπάρξει «καμία αναμονή».

Ερντογάν: Στη Θράκη το hub Ρωσίας-Τουρκίας για το φυσικό αέριο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας να εργαστεί για την κατασκευή ενός hub φυσικού αερίου στη Θράκη, μετά από συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα, ανέφεραν την Παρασκευή το NTV και άλλα ειδησεογραφικά κανάλια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν είπε ότι και οι δύο χώρες θα αρχίσουν αμέσως να εργάζονται για την πρόταση του Πούτιν για μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι δεν θα υπάρξει «καμία αναμονή», ανέφεραν τα ειδησεογραφικά μέσα.

«Μαζί με τον κ. Πούτιν, δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα από τη ρωσική πλευρά να συνεργαστούν», είπε ο Ερντογάν. «Θα βρούμε το πιο κατάλληλο μέρος για αυτό το κέντρο διανομής και θα το φτιάξουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το υπουργείο Ενέργειας και η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom θα πραγματοποιήσουν πρώτα μια έκθεση σκοπιμότητας και θα την παρουσιάσουν στους ηγέτες, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν επίσης προφυλάξεις ασφαλείας για ένα τέτοιο κέντρο.

«Η Τουρκία θέλει να συμβάλει στη χαλάρωση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Πούτιν ανέδειξε την Τουρκία την Πέμπτη ως την καλύτερη οδό για τον αναπροσανατολισμό των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις διαρροές του αγωγού Nord Stream.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v