Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Credit Suisse πληρώνει $495 εκατ. σε διακανονισμό στεγαστικών στις ΗΠΑ

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι έχει καταλήξει σε οριστικό διακανονισμό με τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ για την επίλυση αξιώσεων που σχετίζονται με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Η Credit Suisse πληρώνει $495 εκατ. σε διακανονισμό στεγαστικών στις ΗΠΑ

Nα πληρώσει 495 εκατομμύρια δολάρια συμφώνησε η Credit Suisse, για να διευθετήσει μια υπόθεση που σχετίζεται με συναλλαγές πριν από το 2008 και οι οποίες συνδέονται με τις δραστηριότητές της σε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια (RMBS), όπως ανακοίνωσε η τράπεζα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα είπε ότι έχει καταλήξει σε οριστικό διακανονισμό με τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ για την επίλυση αξιώσεων που σχετίζονται με RMBS ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είχε διεκδικήσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια για αποζημίωση σε μια υπόθεση που σχηματίστηκε το 2013.

«Η Credit Suisse είναι στην ευχάριστη θέση να καταλήξει σε συμφωνία που επιτρέπει στην τράπεζα να επιλύσει το μόνο εναπομείναν ζήτημα RMBS που αφορά αξιώσεις από ρυθμιστική αρχή», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση.

«Ο διακανονισμός, για τον οποίο η Credit Suisse είναι πλήρως εξασφαλισμένη, σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της τράπεζας να επιλύσει προληπτικά ζητήματα διαφορών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v