Οι προβλέψεις για ζημίες δανείων έριξαν τα κέρδη της Bank of America

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ πρόσθεσε 378 εκατ. δολάρια στα αποθεματικά της για απώλειες δανείων καθώς προετοιμάζεται για μια αποδυναμωμένη οικονομία. Εναν χρόνο νωρίτερα είχε αποδεσμεύσει 1,1 δισ. δολάρια.

Οι προβλέψεις για ζημίες δανείων έριξαν τα κέρδη της Bank of America

Η Bank of America ακολουθεί τον δρόμο και των άλλων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, αναφέροντας πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου τη Δευτέρα, καθώς διέθεσε κεφάλαια για να καλύψει επιβαρυμένα δάνεια από πιθανή επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ πρόσθεσε 378 εκατ. δολάρια στα αποθεματικά της για απώλειες δανείων καθώς προετοιμάζεται για μια αποδυναμωμένη οικονομία. Εναν χρόνο νωρίτερα είχε αποδεσμεύσει 1,1 δισ. δολάρια.

Οι επιθετικές ενέργειες νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι η οικονομία θα μπορούσε να διολισθήσει σε ύφεση καθώς η χρηματοδότηση περιορίζεται λόγω των υψηλότερων επιτοκίων

Τα καθαρά κέρδη της BofA ήταν 6,6 δισ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τα 7,3 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v