Τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της 20ετίας έκανε η Nestlé

Η αύξηση εσόδων κατά 8,5% τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς ήρθε καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να ανεβάζει τις τιμές της, χωρίς να διώχνει τους καταναλωτές.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της 20ετίας έκανε η Nestlé

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεων η Nestlé, καθώς η εταιρεία του KitKat προχώρησε στις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της εδώ και δεκαετίες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία είπε ότι αναμένει αύξηση εσόδων για ολόκληρο το έτος περίπου 8%, στο ανώτερο άκρο του προηγούμενου εύρους προβλέψεών της. Η Nestlé δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αγοράσει τη μάρκα Best Coffee του Σιάτλ από τη Starbucks σε άγνωστη τιμή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Schneider πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων του, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να ανεβάζει τις τιμές της, χωρίς να διώχνει τους καταναλωτές. Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται παγκοσμίως, με το ποσοστό στην ευρωζώνη να αγγίζει το ρεκόρ του 10% τον περασμένο μήνα.

Για ολόκληρη τη χρονιά, η Nestlé προσπάθησε να επιτύχει τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών των τελευταίων 20 ετών τουλάχιστον.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8,5% τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ανέφερε η Nestlé. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 8,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v