Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Credit Suisse πληρώνει $238 εκατ. σε διακανονισμό στη Γαλλία

Η ελβετική τράπεζα ήταν αντιμέτωπη με κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες βοηθούσε τους πελάτες της να κρύβουν αδήλωτα κεφάλαια.

Η Credit Suisse πληρώνει $238 εκατ. σε διακανονισμό στη Γαλλία

Να πληρώσει 238 εκατ. ευρώ συμφώνησε η Credit Suisse Group για να διευθετήσει γαλλική ποινική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι η τράπεζα βοήθησε πελάτες να κρύψουν αδήλωτα κεφάλαια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία ολοκληρώνει την έρευνα για υποψίες σχετικά με ξέπλυμα εσόδων από φορολογική απάτη, δήλωσε ο ανώτατος οικονομικός εισαγγελέας Jean-Francois Bohnert στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η ελβετική τράπεζα δεν παραδέχεται την ενοχή της.

Ο διακανονισμός έρχεται τρεις ημέρες πριν από μια ανακοίνωση στρατηγικής της Credit Suisse με στόχο να μπει τέλος σε σκάνδαλα και ζημίες ετών που έχουν διαβρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Την περασμένη εβδομάδα, η ελβετική τράπεζα ολοκλήρωσε κάποιες άλλες έρευνες. Συμφώνησε να πληρώσει 495 εκατ. δολάρια για να επιλύσει μια υπόθεση που σχετίζεται με την πώληση στεγαστικών και κέρδισε μια ομαδική αγωγή στις ΗΠΑ για ισχυρισμούς καθορισμού τιμών στην αγορά συναλλάγματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v