Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σούνακ: Θα διορθώσω τα λάθη της Λιζ Τρας

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις. Παραμένει στη θέση του ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, ποιοι έχουν παραιτηθεί.

Σούνακ: Θα διορθώσω τα λάθη της Λιζ Τρας

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι διορίστηκε εν μέρει για να διορθώσει τα λάθη που έκανε η προκάτοχός του Λιζ Τρας και προειδοποίησε τη χώρα ότι αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις για να ξεπεράσει μια «βαθιά οικονομική κρίση».

Οπως σημειώνει το Reuters, ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη βρετανική πολιτική σκηνή, λέγοντας ότι θα δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες του κόσμου.

«Η κυβέρνηση που ηγούμαι δεν θα αφήσει την επόμενη γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια σας, να διευθετήσουν ένα χρέος το οποίο ήμασταν πολύ αδύναμοι να πληρώσουμε οι ίδιοι».

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στην προκάτοχό μου Λιζ Τρας... Αλλά έγιναν κάποια λάθη. Δεν γεννήθηκαν από κακή θέληση ή κακές προθέσεις. Το αντίθετο, στην πραγματικότητα. Ωστόσο, ήταν λάθη», είπε.

«Και έχω εκλεγεί αρχηγός του κόμματός μου και πρωθυπουργός σας, εν μέρει για να τα διορθώσω. Και αυτό το έργο ξεκινά αμέσως. Θα βάλω την οικονομική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στο επίκεντρο της ατζέντας αυτής της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν δύσκολες αποφάσεις».

 

Συγχαρητήρια από τον Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε σήμερα τα συγχαρητήριά του στον πρώην υπουργό του επί των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ανάληψη εκ μέρους του της πρωθυπουργίας αυτή την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, ημέρα.

«Συγχαρητήρια στον @RishiSunak αυτή την ιστορική ημέρα, είναι η στιγμή για κάθε Συντηρητικό να προσφέρει την πλήρη και εγκάρδια υποστήριξή του στο νέο πρωθυπουργό μας», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

CEO Ryanair: Οι ενήλικοι ανέλαβαν και πάλι 

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair Μάικλ Ο'Λίρι δήλωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός Σούνακ έχει να λάβει «δύσκολες αποφάσεις», προσθέτοντας ότι «οι ενήλικοι ανέλαβαν και πάλι».

«Απαλλάσσονται από μερικούς από τους ανθρώπους που ήταν εκεί, από τον Μπόρις Τζόνσον μέχρι την Λιζ Τρας, όλη την πτέρυγα του Brexit στο κόμμα των Τόρις - είναι παράφρονες», δήλωσε ο Ο'Λίρι στο Reuters. Pρόσθεσε πως ελπίζει ότι η πρώτη απόφαση του Σούνακ θα πρέπει να είναι να επανενταχθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ.

Παραιτούνται υπουργοί, παραμένει ο Τζέρεμι Χαντ

Παραμένει στη θέση του ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας της Βρετανίας Τζέικομπ Ρις-Μογκ παραιτήθηκε, μετέδωσε το Sky News.

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπράντον Λιούις όπως και o υπουργός Εργασίας και Συντάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v