Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο πλήγωσε την κερδοφορία της Microsoft

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο, που έληξε 30 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν στα 50,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη ήταν 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,35 δολάρια ανά μετοχή.

Το δολάριο πλήγωσε την κερδοφορία της Microsoft

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, καλύτερα από το αναμενόμενο, λόγω της ανθεκτικής ζήτησης για υπηρεσίες cloud προς εταιρείες, αλλά ο αντίκτυπος του αυξανόμενου δολαρίου ΗΠΑ περιόρισε την αύξηση των κερδών στον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών.

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν στα 50,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εταιρεία κατασκευής λογισμικού την Τρίτη σε δήλωση. Τα καθαρά κέρδη ήταν 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,35 δολάρια ανά μετοχή. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές περίμεναν πωλήσεις 49,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 2,29 δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Η ανάπτυξη για τις υπηρεσίες cloud της Microsoft Azure έφτασε στο 35%, ή 42% εξαιρουμένου του αντίκτυπου του συναλλάγματος και ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία πλησιάζει στο χείλος της ύφεσης, ο τεχνολογικός γίγαντας παλεύει επίσης με την επιβράδυνση της ζήτησης για προϊόντα όπως τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών. «Ο τόνος έχει σίγουρα αλλάξει», είπε ο Dan Morgan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στη Synovus Trust Co. «Η οικονομία επιβραδύνεται και προσέχουμε τα έξοδά μας».

Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν περίπου 2,1% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, αφού ανέβηκαν στα 250,66 δολάρια στο κλείσιμο στη Νέα Υόρκη. Ενώ η μετοχή σημείωσε άλμα 51% το 2021, έχει υποχωρήσει 25% μέχρι στιγμής φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v