Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Η Fed θα ανεβάσει τα επιτόκια έως το 5%

Υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη βάζει τον πήχη για το κόστος χρήματος στις ΗΠΑ ο αμερικανικός οίκος. Τρεις λόγοι εξηγούν την επιθετικότερη κίνηση. Κίνηση Fed με 75 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

Goldman Sachs: Η Fed θα ανεβάσει τα επιτόκια έως το 5%

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. δήλωσαν ότι αναμένουν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια στο 5%, υψηλότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, μεταδίδει το Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της σε ένα εύρος από 4,75% έως 5% τον Μάρτιο, 25 μονάδες βάσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν νωρίτερα, έγραψαν οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε έκθεσή τους.

Η διαδρομή προς τη νέα κορυφή περιλαμβάνει αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα, 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ανέφεραν.

Οι οικονομολόγοι κατέγραψαν τρεις λόγους για τους οποίους αναμένουν αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά τον Φεβρουάριο: τον «άβολα υψηλό» πληθωρισμό, την ανάγκη «ψύξης» της οικονομίας καθώς τελειώνει η δημοσιονομική σύσφιξη και καταγράφεται αύξηση των προσαρμοσμένων ως προς τις τιμές εισοδημάτων και την ανάγκη να αποφευχθεί η πρόωρη χαλάρωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v