ΟΠΕΚ: Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πετρέλαιο ο κόσμος

Η πρόβλεψη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών έρχεται σε σύγκρουση με την ευρέως διαδεδομένη άποψη στον κλάδο του πετρελαίου. Πού θα βρίσκεται η ζήτηση το 2035. Ποιο το μερίδιο του πετρελαίου στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

ΟΠΕΚ: Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πετρέλαιο ο κόσμος

Σταθερός παρέμεινε ο ΟΠΕΚ στις προβλέψεις του, σύμφωνα με τις οποίες η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να αυξάνεται για άλλη μια δεκαετία ενώ είπε ότι θα ήταν επικίνδυνο να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 13% και θα φθάσει τα 109,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2035 και θα διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο για άλλη μια δεκαετία, ανέφερε ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών στην ετήσια προοπτική του World Oil Outlook.

Η πρόβλεψη έρχεται σε σύγκρουση με την ευρέως διαδεδομένη άποψη στον κλάδο του πετρελαίου ότι η ζήτηση θα κορυφωθεί γύρω στο τέλος αυτής της δεκαετίας, καθώς η απειλή της κλιματικής αλλαγής ωθεί τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο ΟΠΕΚ βλέπει το μερίδιο του πετρελαίου στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, που επί του παρόντος είναι στο 31%, να μειώνεται ελαφρώς έως το 2045, στο 29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v