Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσεκούρι σε 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter ετοιμάζει ο Ελον Μασκ

Προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου ύψους 44 δισ. δολαρίων. Φρένο και στην τηλεργασία σχεδιάζει να πατήσει ο νέος ιδιοκτήτης.

Τσεκούρι σε 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter ετοιμάζει ο Ελον Μασκ

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter ή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του, 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o νέος ιδιοκτήτης του Twitter στοχεύει να ενημερώσει τους υπαλλήλους την Παρασκευή, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν ανωνυμία συζητώντας μη δημόσια σχέδια. Ο Μασκ σκοπεύει επίσης να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας για τηλεργασία, ζητώντας από τους υπόλοιπους υπαλλήλους να παρουσιάζονται στα γραφεία -αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις.

Ο Μασκ και μια ομάδα συμβούλων σταθμίζουν μια σειρά από σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στο Twitter με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι οι όροι της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν. Σε ένα σενάριο που εξετάζεται, οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης 60 ημερών, είπαν δύο από τις πηγές.

Ο Μασκ βρίσκεται υπό πίεση να βρει τρόπους να μειώσει το κόστος μιας επιχείρησης για την οποία λέει ότι πλήρωσε υπερβολικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v