Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβει την τηλεργασία και η Pfizer

Στο γραφείο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα εφεξής. Όχι όμως πλήρης επιστροφή, καθώς η ευελιξία βοηθά τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ποιότητα ζωής, είπε ο CEO Άλμπερτ Μπουρλά. «Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο για άλλη μια φορά».

Κόβει την τηλεργασία και η Pfizer

Οι υπάλληλοι της Pfizer στις ΗΠΑ θα πρέπει να επιστρέφουν στους χώρους εργασίας τους δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Ιανουάριο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλμπερτ Μπουρλά.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων της Pfizer δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στο γραφείο, δήλωσε ο Μπουρλά την Τρίτη σε διεθνή εκδήλωση CEO στη Νέα Υόρκη. Πολλοί εργαζόμενοι δούλευαν από το σπίτι όταν η Pfizer συνεργάστηκε με την BioNTech για να αναπτύξουν τα εμβόλια για τον Covid-19, και μάλιστα με μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γράφει το Bloomberg.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street, για παράδειγμα η Goldman Sachs, έχουν σπεύσει να επαναφέρουν τους υπαλλήλους στο γραφείο, καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Το ίδιο έχει κάνει και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ.

«Άρχισα να ανησυχώ ότι θα χάσουμε το DNA της εταιρείας μας, το αίσθημα της οικογένειας», είπε ο Μπουρλά. «Στο εργατικό δυναμικό μας των γραφείων ζητάμε, και θα αρχίσουμε να επιβάλλουμε, να έρχονται δύο έως τρεις ημέρες εβδομαδιαίως», είπε.

Η πλήρης επιστροφή δεν είναι πιθανή όμως, είπε, καθώς η ευελιξία στον χώρο εργασίας έχει βοηθήσει τόσο στα επίπεδα παραγωγικότητας όσο και στην ποιότητα ζωής.

«Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε ώστε να σώσουμε τον κόσμο για άλλη μια φορά», είπε ο Μπουρλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v