Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από τον CEO του Binance: Κρίση α λα 2008 στα crypto

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν «πιθανώς μια ακριβής αναλογία» με τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας, τόνισε ο Changpeng Zhao. Τι προβλέπει τις επόμενες εβδομάδες.

Alert από τον CEO του Binance: Κρίση α λα 2008 στα crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο δήλωσε ότι η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων αντιμετωπίζει μια κρίση παρόμοια με το οικονομικό κραχ του 2008 και προειδοποίησε ότι περισσότερες εταιρείες ενδέχεται να πτωχεύσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Changpeng Zhao, ιδρυτής του Binance, δήλωσε ότι ο πλήρης αντίκτυπος της κρίσης στο ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο FTX δεν έχει γίνει ακόμη αισθητός. Μιλώντας σε συνέδριο στην Ινδονησία, είπε ότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν «πιθανώς μια ακριβής αναλογία» με τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας.

«Με την πτώση του FTX, θα δούμε διαδοχικές επιπτώσεις», είπε ο Zhao. «Ειδικά για όσους βρίσκονται κοντά στο οικοσύστημα FTX, θα επηρεαστούν αρνητικά».

Προειδοποίησε για τον αντίκτυπο στον δανειστή crypto BlockFi, ο οποίος διασώθηκε από το FTX νωρίτερα φέτος. Το BlockFi ανέστειλε τις αναλήψεις σήμερα.

Ο Zhao αμφισβήτησε επίσης μια συμφωνία που έκλεισε το FTX για την αγορά περιουσιακών στοιχείων ενός άλλου δανειστή κρυπτονομισμάτων, του Voyager, λόγω αφερεγγυότητας, λέγοντας ότι το FTX «προφανώς... δεν θα έχει τα χρήματα» για τη συναλλαγή του 1,4 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Binance είναι σίγουρος ότι ο τομέας των κρυπτονομισμάτων θα ανακάμψει τελικά. «Η αγορά θα αυτοθεραπευτεί», είπε.

Να αναστείλει την ευρωπαϊκή άδεια του FTX ετοιμάζεται η Κύπρος

Η Κύπρος σχεδιάζει να αναστείλει την άδεια του FTX.com, η οποία επιτρέπει στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανακοίνωση για την απόφαση θα μπορούσε να έρθει ακόμη και σήμερα Παρασκευή, είπαν οι πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστούν συζητώντας για εσωτερικές διαβουλεύσεις. Το FTX δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι έλαβε την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία καλύπτει την ΕΕ καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Το FTX.com του Sam Bankman-Fried κατέρρευσε με θεαματικό τρόπο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εμπιστοσύνη στο χρηματιστήριο εξατμίστηκε και προέκυψε ότι είχε έλλειμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το FTX, το οποίο βρίσκεται σε συνομιλίες για χρηματοδότηση διάσωσης, και ο ίδιος ο Bankman-Fried, ερευνώνται από τις αμερικανικές αρχές.

Το FTX δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

«Η εξασφάλιση αυτής της άδειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ένα από τα πιο ρυθμισμένα ανταλλακτήρια στον κόσμο», είχε δηλώσει ο Bankman-Fried στο δελτίο τύπου του Σεπτεμβρίου ανακοινώνοντας την απόκτηση της άδειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v