Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο $5 δισ. στην Taiwan Semiconductor πήρε ο Μπάφετ

Η ταϊβανέζικη εταιρεία παράγει τσιπ για πελάτες όπως η Nvidia και η Qualcomm και είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple.

Μερίδιο $5 δισ. στην Taiwan Semiconductor πήρε ο Μπάφετ

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ πήρε μερίδιο περίπου 5 δισ. δολαρίων στην Taiwan Semiconductor Manufacturing, ένα σημάδι ότι ο θρυλικός επενδυτής πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία κατασκευής chip στον κόσμο έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο μετά από sell off άνω των 250 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της κάνουν άλμα 8%.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o Oμιλος με έδρα την Ομάχα απέκτησε περίπου 60 εκατομμύρια αμερικανικά πιστοποιητικά μετοχών (american depository receipts - ADR) της TSMC το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία παράγει ημιαγωγούς για πελάτες όπως η Nvidia και η Qualcomm και είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των προσαρμοσμένων τσιπ της Apple, η οποία παραμένει η πιο πολύτιμη μεμονωμένη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire.

Υποθέτοντας ότι ο Buffett αγόρασε τα ADR της TSMC στη μέση τιμή που είχαν το τρίτο τρίμηνο, το μερίδιο θα του έχει κοστίσει 5,1 δισ. δολάρια. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται στα $72,80. Οι μετοχές της TSMC καταγράφουν κέρδη 8% στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν μετά την αποκάλυψη - είναι η μεγαλύτερη ενδοημερήσια άνοδος σε περισσότερα από δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v