Walmart: Φουλ κερδοφορία με οδηγό τα τρόφιμα

Εσοδα $153 δισ. στο τρίμηνο τρίμηνο ρίχνουν τη σκιά τους στη συμφωνία καταβολής $3.1 δισ. για το σκάνδαλο με τα οπιοειδή. Σχέδιο επαναγοράς μετοχών 20 δισ. δολαρίων και εκτίναξη της αξίας τους.

Walmart: Φουλ κερδοφορία με οδηγό τα τρόφιμα

Η Walmart αυξάνει τις προβλέψεις των ετήσιων εσόδων και κερδών της, παρόλο που συμφώνησε να καταβάλει 3,1 δισ. δολάρια σε πολιτείες των ΗΠΑ που την είχαν μηνύσει για τον ρόλο της στην έξαρση της κρίσης οπιοειδών στη χώρα.

Τα έσοδα του Ομίλου λιανικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 8,7%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις και αγγίζοντας τα 153 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι αντίστοιχες πωλήσεις σε επίπεδο ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,2%. Η Walmart πήρε μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς των Αμερικανών για είδη παντοπωλείου, παρότι ο πληθωρισμός επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες, ενώ οι προοπτικές της για το τέταρτο τρίμηνο είναι ακόμη καλύτερες, γράφουν οι Financial Times.

Εξάλλου, η ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ ήταν 7,7% τον Οκτώβριο, αλλά ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθούσε να κυμαίνεται στο 10,9%.

Οι μετοχές της Walmart σημείωσαν άνοδο 6,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης, ενισχυμένες από την είδηση για σχέδιο επαναγοράς μετοχών 20 δισ. δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v