Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από $7 δισ. στην Αφρική την επόμενη 4ετία δίνει ο Μπιλ Γκέιτς

Για τη βελτίωση της υγείας, την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στις υποσαχάριες χώρες. Η μαύρη ήπειρος «έχει πληγεί δυσανάλογα από τα πάντα».

Πάνω από $7 δισ. στην Αφρική την επόμενη 4ετία δίνει ο Μπιλ Γκέιτς

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς δεσμεύεται να δαπανήσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια για τη βελτίωση της υγείας, την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην Αφρική.

Οι επιχορηγήσεις, μεταδίδει το Bloomberg, προστίθενται στην υφιστάμενη χρηματοδότηση προς οργανισμούς που αγωνίζονται για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Η Αφρική έχει πληγεί δυσανάλογα από τα πάντα, από συγκρούσεις μέχρι λιμούς και πλημμύρες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, με θύματα 278 εκατ. ανθρώπους σε όλη την ήπειρο που υποφέρουν από χρόνια πείνα, ανέφερε το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Επίσης, έχει ανακοπεί η πρόοδος της υποσαχάριας Αφρικής προς την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η αντιμετώπιση της έλλειψης τροφίμων και η δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Φιλοδοξία μας είναι έως το 2030 όλες οι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής να έχουν βελτιώσει την πορεία τους προς την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ», ανέφερε το ίδρυμα.

Εστιάζει, όπως ανακοινώθηκε, σε πέντε χώρες όπου πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ο μεγαλύτερος αντίκτυπος: στην Μπουρκίνα Φάσο, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική.

Η Νιγηρία, η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, πιθανώς θα λάβει τη μερίδα του λέοντος, είπε ο Μπιλ Γκέιτς στο Ναϊρόμπι, χωρίς να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες.

Στην Κένυα, το ίδρυμα που εδρεύει στο Σιάτλ υποστηρίζει έργα στη γεωργία, την υγεία, τη διατροφή, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την ισότητα των φύλων, μεταξύ άλλων.

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, έχει περιουσία 112,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ενώ η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς διαθέτει 11 δισ. δολάρια.

Το Ίδρυμα Γκέιτς αποτελεί εδώ και πολύ καιρό μεγάλη δύναμη στις μη κερδοσκοπικές δράσεις, απασχολώντας σχεδόν 1.800 άτομα και έχοντας ξοδέψει 80 δισ. δολάρια από το 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v